Tietoa meistä

Tarina

Mertala Innovations Oy on vuonna 2009 Sulkavalla Asko ja Olli Toropaisen perustama insinööritoimisto. Tuona vuonna Askon valmistuttua insinööriksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta lama-ajan työpaikkatarjonta oli vähäistä ja halu palata kotiseudulle antoi kipinän luoda työpaikka itse. Mertala Innovations Oy sai alkunsa konepajayhtiö Rautaseiska Oy:n toimintaa tukevana insinööripalvelujen tuottajana. Alkuperäinen toiminta-ajatuksemme oli jalostaa asiakkaidemme ideoista innovaatioita.

Ajan kuluessa ja asiakaskunnan laajentuessa toiminta kehittyi enemmän yksittäiskoneiden projektitoimituksista sopimusperusteisten suunnittelupalveluiden tuottamiseen. Vuonna 2018 Asko tutustui Akseli Kärkkäiseen työskennellessään asiakkaan toimitiloissa jaetussa työhuoneessa. Kolmen vuoden menestyksekkään yhteistyön jälkeen tehtiin yritysjärjestely, jonka seurauksena Akselista tuli yhtiön osaomistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Tänä päivänä yhtiömme tarjoaa mekaniikkasuunnittelua, 3D-skannauspalveluita ja Janne Savolaisen tultua yhtiöön vuoden 2022 alusta myös lujuuslaskennan ja muun teknisen laskennan asiantuntijapalveluita. Lisäksi teemme yhä tiivistä yhteistyötä koneenrakennuksen osalta konepajayhtiö Rautaseiska Oy:n kanssa valmistaen erilaisia yksittäiskoneita ja prototyyppejä projektitoimituksina. Toimitilamme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Sulkavalla.

Arvot

1. Ammattimaisuus

Teemme työssämme aina parhaamme. Toimimme organisoidusti laatimiemme toimintaohjeiden mukaan ja kehitämme prosessejamme jatkuvasti. Käytämme moderneja teknologioita ja uusimpia ohjelmistoja ja kehitämme osaamistamme jatkuvalla kouluttautumisella. Kaikki asiantuntijamme ovat koulutuksen saaneita ammattilaisia.

2. Joustavuus

Pyrimme aina vastaamaan asiakastarpeeseen lyhyellä vasteella. Palvelumme auttavat asiakasta omien resurssiensa allokoinnissa ja mahdollistavat heidän omien resurssien vapauttamisen ydintehtäviinsä. Pyrimme olemaan aina tavoitettavissa. Haluamme olla myös joustava työnantaja.

3. Asiakaslähtöisyys

Toimintamme lähtökohtana on asiakastarpeen kokonaisvaltainen huomiointi. Tuomme avoimesti esille erilaisia näkökulmia ja vaihtoehtoja, jotka auttavat saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen asiakkaan näkökulmasta.

4. Innovatiivisuus

Jalostamme asiakkaiden ideoista liiketoimintaan soveltuvia tuotteita huomioiden tuotteiden teknisten ominaisuuksien lisäksi valmistettavuuden, kustannukset ja muotoilun.

Visio

Vahvistamme asemaamme asiakkaidemme luotettavana ja ammattitaitoisena suunnittelu- ja konsulttipalveluiden tuottajana. Kasvamme orgaanisesti lisäämällä myyntiponnisteluja sekä laajentamalla osaajiemme joukkoa ja palveluntarjontaamme.

Missio

Tuotamme asiakkaillemme laadukkaita suunnittelupalveluita joustavasti. Käytämme toiminnassamme moderneja ohjelmistoja ja teknologioita sekä kehitämme omaa osaamistamme jatkuvalla kouluttautumisella.

Mikä on Mertala Innovations Oy? MertalaPod